Kuhinja po naročilu

Mnogim je kuhinja po naročilu izkušnja, ki jo nameravajo tudi v prihodnosti nadaljevati. Beseda kuhinja po naročilu se zdi marsikomu prestiž. V misih imajo predvsem visoko investicijo, ki je posledica izven serijskih proizvodnih postopkov. Izkušnje kažejo, da se v tem mnogi motijo, predvsem, ko se pogleda celotno sliko.

Zavedati se je treba, da ni kuhinja zgolj investicija, ampak je pomembna lastnost tudi izvedba. Pri serijskih izdelkih imamo velikokrat postavljene omejitve. Proizvajalec se odloči za proizvodnjo točno določenih izdelkov, kar med drugim pomeni standardne mere.

V tem primeru kuhinja ni v celoti prilagojena zahtevam prostora, ampak se obratno prostor prilagaja. To pomeni razna odstopanja, ki najbolj bodejo v oči pri estetiki in izgledu. Pomislimo lahko na razne nezapolnjene prostore, reže, praznine in podobno. Vse to izvedba po naročilu ne pozna, prostor kjer bo postavljena kuhinja je izpolnjen v celoti skladno z željami investitorja.

kuhinja

Poleg izgleda so še dodatne prednosti. Razne reže in drugi prazni prostori, ki so posledica prilagoditve serijski proizvodnji, so lahko leglo za razne nečistoče, bakterije in podobno. Dostop do teh površin je bodisi oviran, velikokrat tudi nemogoč. Zato je v mnogih primerih od časa do časa izvesti razne vzdrževalne posege. Z vidika prostora in praktičnosti pa gre za neizkoriščeno področje.

V primeru izbire po meri, ta prostor ne bi bil neizkoriščen, ampak uporaben po naših željah in zahtevah. Ko vse skupaj seštejemo, hitro pridemo do ugotovitve, da je investicija hitro upravičena in poplačana, čeprav gre lahko za večjo vrednost. Velikokrat pa je dejansko ni, saj se manjši izdelovalci prilagajajo trgu. Z drugo besedo to pomeni, da morajo biti konkurenčni, če željo biti na trgu uspešni. O tem se velja v vsakem primeru prepričati, predračun nič ne stane, preko komunikacije pa lahko predhodno pridobljene reference potrdimo.

Kuhinja po naročilu je brez dvoma vredna vsaj primerjave z ostalimi množičnimi ponudbami.